2017. március 22., szerda

Ao Nang, Tonsai, Railay, Pranang partok

Ao Nang egy hosszú sekély vízzel rendelkező tengerparti nyaralófalu. Aki itt veri le tanyáját számtalan, a közelben lévő mesés helyekre tud eljutni. Phukettel ellentétben Ao Nang nem annyira felkapott a turisták körében, így tömegnyomor sincs. Persze esténként azért összejönnek a bámészkodó népek, de még is barátságosabb, emberléptékűbb nyaralóhely. Korábban rengeteg beszámolót olvastam az itt tapasztalható ár-apály jelenségről ugyanis nem akartunk egy olyan helyen nyaralni, ahol naponta 2 szer szaladni kell befelé a tengervíz után. Nos, kellemes meglepetés ért bennünket. A víz ugyan elment Ao Nang beachen és visszajött naponta 2 szer, de nem annyira zavaróan hogy ne lehessen élvezni a tengerparti feelinget. Szóval összegezve klassz volt. A víz inkább türkiz-zöldes volt, mint sem kék. A falu északi részén lévő Nopparat Thara beachről ez már nem mondható el, sekély és inkább barnás zöldes volt a víz színe. Mindkét parton longtail csónakok hada várta a turistákat, akik el szerettek volna jutni a közeli partokra. Pranang, Tonsai és Railay beach nagyon közel van Ao Nanghoz. A gond az hogy csak vízen lehet megközelíteni a partokat ugyanis magasba törő sziklák zárják közre. Oda vissza 300 baht az ára egységesen a hajóknak. Amint összegyűl 5-6 ember indul a hajó. Ezen kìvül számtalan a kizelben lévő kis szigetekre is el lehet jutni csonakkal mint pl. Poda, Csirke és Hong sziget. 


Ao Nang Beach












Pai Plong Beach


Tonsai Beach


Raialy Beach





Pranang beach és a büféshajók


Egy kis race:



Video Railayről:



Ao Nang Beach legvégén, makákó majmok ereszkednek le esténként a sziklákról. Ilyenkor sok turista indul bámészkodni, fotózkodni a majmokkal, azonban ha valaki azt hinné, hogy békések nos ez nem igaz. Békés arcuk van, de ez csak egy álca és amint kiszimatolják, hogy étel van a bámészkodó turistánál megkezdődik a támadás. Ha nem elég figyelmes a turista könnyen a fején találja a majmot. :)  A Railay Beach északi részén is, ottlétünkkor megjelent egy 20 fős majom család. Konkrétan kiürült a part és megkezdődött a rablás. Elképesztő, colás üvegektől a táskákig mindent feltúrtak a makik, vittek mindent amit találtak. Nem árt észnél lenni, ha valaki ezen partokon pihen.


















2 megjegyzés:

  1. Jópofák a majmos képek. Eddig tetszik a környék, kíváncsi vagyok, miket mutatsz még be, hol jártatok kirándulni. A két Railey Beachen mi is voltunk Phuketről kirándulni. Vajon novemberben is jó időjárásilag ez a hely? Ennek még utánaézek...

    VálaszTörlés
  2. A környék nagyon szép zöld, beljebb a szárazföldön is rengeteg a kirándulási lehetőség. November az nagyon határeset. Mi februárban voltunk itt amikor elvileg nem szabadott volna esnie, még is volt egy két zuhi.

    VálaszTörlés