2015. október 2., péntek

Vatikán, Trastevere

A harmadik napunkat kizárólagosan a Vatikánnak valamint Róma "vigalmi negyedének" a Trasteverének szenteltük. A szállásunktól pár megállóra volt csak a Vatikán, eggyel előbb szálltunk le és 2 megállót gyalog tettük meg, nagyon szép házak és kis sikátorokon keresztül értük el az Angyalvárat. Innen már csak egy karnyújtásnyira helyezkedik el a Katolicizmus fellegvára, a hatalmas Szent Péter- bazilika. 









Rengeteg a turista és a rájuk épülő idegenvezetői biznisz. 2 méterenként állítják meg a fiatalok a turistákat felkínálva az idegenvezetői tudásukat. Nagyon zavaró. Az épület látványa megigézi az embert. Kívül belül körbejártuk, lefotóztuk, kihagyhatatlan. Ezennel a bazilika melletti Vatikáni Múzeumot kihagytuk, ugyanis egyszer már volt szerencsém végigjárni az összes termet. Aki elsőnek jár Rómában mindenképp érdemes jegyet váltani rá. Életre szóló élményekben lesz része.

A Vatikán elhagyása után a Trasteverét vettük célba, mely Róma vigalmi negyedének számít. Kellemes 30-s sétával elérhető a Tevere mentén. Érdemes betérni és bolyongani a tipikusan mediterrán szűk sikátorokban.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése