2015. október 4., vasárnap

Lido di Ostia

A Lido di Ostia, vagy is Róma tengerpartja a kiváló menetrenddel ellátott hévvel érhető el. Egy egész napos tengerparti fürdőzést a forró római sétálgatás után mindenképp érdemes megejteni. Az út az Ostiense metrómegállótól a hévvel, (ami ugyanolyan mint a metró, csak a felszín felett közlekedik) lehet elérni. A menetidő kb 45 perc és 1,5 Euró a jegy, ami egy vicc, de érdemes kihasználni. A római 1,5 Eurós metró jegy tulajdonképpen erre is érvényes. Tehát nem kell külön jegyet venni az átszállásnál. 

Ostia elején sűrűn épített elkerített betonrengetegek vannak, amely mind egy külön tulajdonban állnak és belépőt kell fizetni. Azonban a Kolombusz Kristóf téren a vonatról leszállva fel kell szállni a csuklós piros buszra majd azzal menni 3-4 megállót és máris az elhagyatott, tiszta strandokkal szemben találjuk magunkat. Érdemes ételt italt Rómában beszerezni, ugyanis a boltokat és a kisebb éttermeket Ostia délebbi részén nagyítóval kell keresni. Olykor kiborító volt, hogy sehol nem találtunk egy nyomi boltot, ahol esetleg vizet lehetne beszerezni. 





Elbuszoztunk még egy délebben fekvő tengerparti faluba is ebédelni, melynek a neve Torvaianica, azonban nagy csalódásunkra sehol nem találtunk éttermet sem nyitva tartó boltot. Az egész falu úgy tűnt, mint ha valami alvó, kihalt falu lenne. Majd letérve a tengerpartra betértünk egy sörözőbe és étel után érdeklődtünk, mire a kiszolgáló azt mondta menjünk kelet-Európába a Fekete-tengerhez ebédelni. Azóta sincs fogalmunk milyen belső kényszer irányíthatta a pincért. Mindenesetre nagy csalódás volt, semmiképp nem ajánlom, hogy ellátogasson az ember a délebbi partokra. Ami a tengerpartot illeti, kellemes és kevésbé zsúfolt volt. 

Estefél a hazaút mókásra sikeredett ugyanis roma zenészek lepték el a hévet. A 45 perces út Rómáig végig harmonikazene kíséretében telt, melynek végén átszellemült, romantikus hangulatban szálltunk le a vonatról. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése